Blog: Ιστοσελίδες / SEO / Νέα και Τάσεις

News: Websites - Applications - S.E.O.

Τα οφέλη του ψηφιακού μάρκετινγκ

Τα οφέλη του ψηφιακού μάρκετινγκ

Τα οφέλη του ψηφιακού μάρκετινγκ

Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει γίνει εμφανές σε μεγάλο βαθμό επειδή προσεγγίζει ένα ευρύ κοινό ανθρώπων, αλλά προσφέρει επίσης και πολλά άλλα πλεονεκτήματα . Μερικά από τα οφέλη αυτά, είναι:

Ευρεία γεωγραφική εμβέλεια

Όταν δημοσιεύετε μια διαφήμιση στο διαδίκτυο, οι χρήστες μπορούν να τη δουν ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται (υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχετε περιορίσει τη διαφήμισή σας γεωγραφικά). Αυτό διευκολύνει στην αύξηση της εμβέλειας της επιχείρησής σας.

Λιγότερο Κόστος / Καλύτερη Απόδοση

Το ψηφιακό μάρκετινγκ όχι μόνο προσεγγίζει ένα ευρύτερο κοινό από το παραδοσιακό μάρκετινγκ, αλλά έχει και χαμηλότερο κόστος. Το γενικό κόστος για διαφημίσεις εφημερίδων, τηλεοπτικά σποτ και άλλες παραδοσιακές ευκαιρίες μάρκετινγκ μπορεί να είναι υψηλό. 

Το ψηφιακό μάρκετινγκ επίσης σας δίνει περισσότερο έλεγχο για το κατά πόσον το κοινό-στόχος σας θα δει αυτά τα μηνύματα.

Με το ψηφιακό μάρκετινγκ , μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που προσελκύει επισκέπτες στο ιστολόγιό σας, εφόσον είναι ενεργό. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email που να στέλνει μηνύματα σε στοχευμένες λίστες πελατών βάση κάποιου χρονοδιαγράμματος, όπου εύκολα μπορείτε να αλλάξετε αυτό το πρόγραμμα ή το περιεχόμενο εάν και όποτε χρειάζεται.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα αυτά, το ψηφιακό μάρκετινγκ σας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και επαφή με τους πελάτες για τις διαφημιστικές σας δαπάνες.

Ευκολότερη εξατομίκευση

Το ψηφιακό μάρκετινγκ σάς επιτρέπει να συλλέγετε δεδομένα πελατών με τρόπους που το παραδοσιακό μάρκετινγκ δεν μπορεί. Τα δεδομένα που συλλέγονται ψηφιακά τείνουν να είναι πολύ πιο ακριβή και συγκεκριμένα.

Με το ψηφιακό μάρκετινγκ, όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τον σχεδιασμό της διαφημιστικής σας καμπάνιας, βρίσκονται ήδη στα χέρια σας.

Περισσότερη επικοινωνία με τους πελάτες σας

Το ψηφιακό μάρκετινγκ σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας σε πραγματικό χρόνο. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τους επιτρέπει να επικοινωνούν μαζί σας.

Για παράδειγμα σκεφτείτε τη στρατηγική σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πολύ καλό όταν το κοινό-στόχος σας βλέπει την πιο πρόσφατη ανάρτησή σας, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν το σχολιάζουν ή το μοιράζονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερη φήμη γύρω από το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Η διαδραστικότητα ωφελεί επίσης τους πελάτες σας, και το επίπεδο αφοσίωσής τους αυξάνεται καθώς συμμετέχουν ενεργά στην ιστορία της επωνυμίας σας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αίσθηση εμπιστοσύνης στο εμπορικό σήμα .

Ευκολότερη μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες

Το ψηφιακό μάρκετινγκ επιτρέπει στους πελάτες σας να αναλάβουν δράση αμέσως μετά την προβολή της διαφήμισης ή του περιεχομένου σας. Με τις παραδοσιακές διαφημίσεις, αυτό δεν είναι εφικτό ή έστω δεν είναι εύκολο.

Με το ψηφιακό μάρκετινγκ, μπορούν να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο ή να αποθηκεύσουν μια ανάρτηση ιστολογίου και να μετακινηθούν αμέσως στη διοχέτευση πωλήσεων. Ακόμα και αν δεν κάνουν μια αγορά αμέσως, θα σας δώσουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε μαζί τους.

 

Google Update 10 Αυγούστου 2020 - τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Google Update 10 Αυγούστου 2020 - τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Από όσα μπορούμε να πούμε, η Google άρχισε να κυκλοφορεί μια τεράστια ενημέρωση αλγορίθμου κατάταξης Αναζήτησης Google από τις 10 Αυγούστου. 

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το σύνδεσμο αναζήτησης της Google, η συζήτηση μεταξύ της κοινότητας SEO και αναζήτησης είναι δυνατή και ξεκάθαρη: μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται καλή.

Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση αλγορίθμου Google; May 2020 Core Update

Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση αλγορίθμου Google; May 2020 Core Update

May 2020 Core Update: Ο Danny Sullivan της Google επιβεβαίωσε ότι στις 4 Μαΐου 2020 κυκλοφορησε μια βασική ενημέρωση αλγορίθμου της Google.

Αυτή είναι η δεύτερη επιβεβαιωμένη ενημέρωση της Google για το 2020, με την πρώτη να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο.

Η Ενημέρωση ποιότητας (ή η Phantom Update) ήταν μια επιβεβαιωμένη αλλαγή στον βασικό αλγόριθμο κατάταξης της Google - συγκεκριμένα, πώς η Google αξιολογεί σήματα ποιότητας. Ιστότοποι με προβλήματα ποιότητας περιεχομένου, καθώς και πάρα πολλές διαφημίσεις, φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν την ενημέρωση.

Η Google έχει προχωρήσει ένα βήμα μπροστά από την κοινότητα SEO όσον αφορά την ονομασία αυτών των ενημερώσεων, καθώς θα είναι πλέον προεπιλεγμένη σε ένα γενικό σχέδιο ονομασίας μήνα / έτους.

 

 

 
SEO - Οδηγός για την δημιουργία ενός νέου ιστότοπου

SEO - Οδηγός για την δημιουργία ενός νέου ιστότοπου

SEO - Ποιά είναι τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για την δημιουργία ενός νέου ιστότοπου:

 • Επιλέξτε προσεκτικά το όνομα τομέα (domain-name).
 • Επιλέξτε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων (web-hosting).
 • Κάντε μια έρευνα των λέξεων-φράσεων κλειδιών που σας αφορούν (keywords).
 • Σχεδιάστε την αρχιτεκτονική του ιστοτόπου σας.
 • Χρησιμοποιήστε ένα φιλικό προς τις φορητές συσκευές προσχέδιο.
 • Στόχευση πρωτογενών λέξεων-κλειδιών για κάθε σελίδα.
 • Βελτιστοποιήστε τις διευθύνσεις URL σελίδας.
 • Βελτιστοποίηστε τις ετικέτες τίτλου (Title Tags).
 • Βελτιστοποιήστε τις εικόνες.
 • Βελτιστοποιήστε τις επικεφαλίδες (headers).
 • Βελτιστοποιήστε το κείμενο στη σελίδα (content).
 • Γράψτε μοναδικές περιγραφές μεταδεδομένων (Metadata).
 • Σύνδεση με άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας.
 • Δημιουργήστε Sitemap και υποβάλετε το στο Google.
 • Δημιουργήστε ένα σχέδιο SEO για το μέλλον.
BERT - Ο Νέος Αλγόριθμος Της Google

BERT - Ο Νέος Αλγόριθμος Της Google

BERT - Ο Αλγόριθμος της Google που βλέπει πίσω από τα Keywords

Τι σημαίνουν τα αρχικά B.E.R.T.; 

Τα αρχικά BERT προέρχονται από το Bidirectional Encoder Representations from Transformers. Πρόκειται για ένα σύστημα με το οποίο μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει το δικό του προσωπικό σύστημα ερωτήσεων-απαντήσεων.

Πως Δουλεύει ο BERT;

Στο νέο μοντέλο BERT, η Google χρησιμοποιεί μια τεχνική βασισμένη σε νευρωνικά δίκτυα για φυσική επεξεργασία γλώσσας, η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες.

Με το νέο μοντέλο BERT, η επεξεργασία των λέξεων θα γίνεται πλέον με τις λέξεις ως έννοιες (και όχι ως μεμονωμένες λέξεις), που θα διαμορφώνονται με βάση τις άλλες λέξεις γύρω τους (βάση τη γλωσσολογίας). Το νέο μοντέλο θα αντιλαμβάνεται το σκοπό που κρύβεται πίσω από κάθε αναζήτηση, κάτι που για εμάς τους ανθρώπους που έχουμε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, αυτό φαίνεται κάτι εύκολο. Δεν είναι όμως αυτονόητα εύκολο για μία μηχανή, και για το λόγο αυτό, απαιτήθηκαν αλλαγές όχι μόνο σε λειτουργικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο μηχανής.

Προσπερνώντας τις τεχνικές λεπτομέρειες που κρύβονται στην όλη διαδικασία, η ουσία είναι ότι εφαρμόζοντας το μοντέλο BERT στην κατάταξη της Αναζήτησης, η Google βοηθάει το χρήστη να βρει χρήσιμες πληροφορίες. Βάση των μέχρι τώρα στατιστικών στην Αμερική, η Google θεωρεί ότι μία στις δέκα (1/10) αναζητήσεις δίνουν καλύτερα αποτελέσματα (δηλαδή βελτίωση αποτελεσμάτων 10%).

Στις μεγαλύτερες σε μέγεθος αναζητήσεις, που σε αυτές η χρήση των προθέσεων παίζει ρόλο, το λογισμικό θα είναι σε θέση να καταλάβει τι θέλει να μάθει ο χρήστης. Δηλαδή, ο χρήστης θα ψάχνει με πιο φυσικό τρόπο. 

Το μοντέλο BERT άρχισε να "τρέχει" στον αλγόριθμο της Google την εβδομάδα της 21-Οκτ-2019.

Η Google λέει ότι το μοντέλο BERT είναι τόσο περίπλοκο, ώστε να ωθεί στα όρια το υλικό της Google, και ότι προς το παρόν, ίσως είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί μόνο για περιορισμένο αριθμό αναζητήσεων.

 

 

Σχεδιασμος, Κατασκευη & Προωθηση Ιστοσελιδων, SEO βελτιστοποιηση

Digital Marketing

Content & Email marketing
Search Engine Optimization

Επικοινωνία

Send us an email:
nessus@ymail.com