Blog: Ιστοσελίδες / SEO / Νέα και Τάσεις

News: Websites - Applications - S.E.O.

Google Update 10 Αυγούστου 2020 - τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Από όσα μπορούμε να πούμε, η Google άρχισε να κυκλοφορεί μια τεράστια ενημέρωση αλγορίθμου κατάταξης Αναζήτησης Google από τις 10 Αυγούστου. 

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το σύνδεσμο αναζήτησης της Google, η συζήτηση μεταξύ της κοινότητας SEO και αναζήτησης είναι δυνατή και ξεκάθαρη: μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται καλή.

 

Από το πώς φαίνεται, το Google Update άρχισε να κυκλοφορεί στις στις 10 Αυγούστου. Οι πιο σημαντικές αλλαγές φαίνεται να είναι στις ταξινομήσεις, χωρίς πραγματικό αλγόριθμο και με πολλούς που ασχολούνται με το θέμα, να υποθέτουν ότι η ενημέρωση μοιάζει περισσότερο με σφάλμα ή μια κακή δοκιμή αλγορίθμου, όπου η κατάταξη της πρώτης σελίδας για πολλούς έγκυρους και επιτυχημένους ιστότοπους φαίνεται να έχει αμβλυνθεί.

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι τι συμβαίνει. Από όσα μπορούμε να πούμε, η αλλαγή αλγορίθμου έχει προσαρμόσει την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης ώστε πολλές σελίδες κακής ποιότητας να κερδίζουν τις δέκα πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. 

Η έρευνά μας για τις αλλαγές αλγορίθμων αποκάλυψε επίσης ότι πολλά τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης ξεπεράστηκαν πλήρως από το eBay, το Amazon, τις λίστες καταλόγων και τους ιστότοπους cloaking που δεν είναι μόνο άσχετοι, αλλά απίστευτα ανεπιθύμητοι για αυτούς τους τύπους αναζητήσεων.

Από όσα έχουμε αναλύσει, πολλά από τα αποτελέσματα που είχαν κατάταξη στην πρώτη σελίδα μέχρι πρόσφατα, τώρα φαίνεται να βρίσκονται στη σελίδα έξι, επτά και οκτώ της Google. Η πρώτη σελίδα είναι μυστηριωδώς γεμάτη από ανεπιθύμητους, cloaking, ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος. Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται να γλιστρούν υπέρ των καταχωρίσεων φόρουμ, καταλόγου και κοινωνικών μέσων.

Στις 11 Αυγούστου 2020, ο John Mueller έγραψε: "Δεν έχω ακόμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι αυτό ήταν ένα πρόβλημα από την πλευρά μας και έχει διορθωθεί εν τω μεταξύ."

Ενημέρωση 12 Αυγούστου 2020: Από τις 13 Αυγούστου 2020, οι σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης Google έχουν αποκατασταθεί στα επίπεδα πριν από τις 10 Αυγούστου.

Επεξήγηση της Google για το πρόβλημα της 10ης Αυγούστου

Η Google δεν έχει ακόμη εξηγήσει τον αλγόριθμο δυσλειτουργίας. Οι αναλυτές των Webmaster Trends, Gary Illyes και John Mueller έχουν μιλήσει για το πρόβλημα. Ενώ ο Danny Sullivan, η πηγή που είναι υπεύθυνη για την ανακοίνωση των ενημερώσεων Google, δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην παγκόσμια κατακραυγή από την κοινότητα SEO.

Ορισμένοι ειδικοί SEO υποδηλώνουν ότι αυτό μπορεί να ήταν μια δοκιμή της Google για μια σημαντική  βασική ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. 

 

 

Προτεινόμενα

Κοινοποίηση

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο
για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
 
Σχεδιασμος, Κατασκευη & Προωθηση Ιστοσελιδων, SEO βελτιστοποιηση

Digital Marketing

Content & Email marketing
Search Engine Optimization

Επικοινωνία

Send us an email:
nessus@ymail.com