Blog: Ιστοσελίδες / SEO / Νέα και Τάσεις

News: Websites - Applications - S.E.O.

SEO: Πόσο κοστίζει το SEO;

Ποιο είναι το κόστος για την βελτιωση του SEO μιας ιστοσελιδας(Search Engine Optimization)Search Engine Optimization (SEO): Πόσο κοστίζει;

Αν πάρετε προσφορές από διάφορους επαγγελματίες και γραφεία, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τιμών για τις υπηρεσίες SEO.

Το κόστος για το SEO στην Ελλάδα κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 250€ και 1000€ το μήνα, την στιγμή που το κόστος για SEO στο Εξωτερικό ξεκινά συνήθως από τα 500€ και φτάνει έως και πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Καθώς όμως κάθε επιχείρηση έχει και διαφορετικές ανάγκες, υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του SEO, και θα πρέπει να τους κατανοήσετε, για να ξέρετε καλύτερα τι να περιμένετε.

  1. Πόσο SEO Friendly είναι το Website της επιχείρησης; Αυτός ο παράγοντας θα καθορίσει πόσο θα κοστίσουν οι τεχνικές βελτιώσεις, που είναι και το πρώτο βήμα μιας καλής στρατηγικής SEO. Να θυμάστε ότι το E-Shop ή το Website σας, είναι ο Υπάλληλος της εταιρίας σας που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, ενημερώνοντας και εξυπηρετώντας τους υποψήφιους πελάτες σας. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να είναι σύγχρονο και φιλικό προς το χρήστη.

  2. Σε ποιο κλάδο δραστηριοποιείστε και σε ποιον καταναλωτή απευθύνεστε; Από αυτόν τον παράγοντα εξαρτώνται τα Keywords (λέξεις/φράσεις κλειδιά) που θα στοχεύσετε σε επίπεδό δυσκολίας και ποσότητας. Ο παράγοντας αυτός, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει το Περιεχόμενο που θα πρέπει να δημιουργηθεί, να δημοσιευτεί και στη συνέχεια να προωθηθεί στα πλαίσια της βελτίωσης SEO.

  3. Ποιός είναι ο ανταγωνισμός σας; Αν δηλαδή οι ανταγωνιστές σας είναι πολλοί, ή έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε ότι αφορά το SEO τους, ή και τα δύο. Αυτό σημαίνει ότι στις περιπτώσεις αυτές, θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα, χρόνος και περιεχόμενο, για να καταφέρετε να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

  4. Ποιοί είναι οι στόχοι σας;. Θέλετε να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα σε όλα τα Keywords που αντιστοιχούν στην επιχείρηση σας ή θα επικεντρωθείτε σε ένα μέρος αυτών; Αυτή η απόφαση επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό, το χρόνο και το περιεχόμενο που θα πρέπει να δημιουργηθεί.

  5. Πότε επιθυμείτε να δείτε αποτελέσματα; Αρχικά θα πρέπει να καταλάβετε ότι το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία, ένας συνεχής αγώνας και συχνά μετ’ εμποδίων. Να είστε επιφυλακτικοί όταν κάποιος σας υπόσχεται αποτελέσματα σε λιγότερο από 3-4 μήνες. Η ομάδα της Google (Google Webmasters) αναφέρει ότι τα πρώτα αποτελέσματα του SEO θα φανούν έπειτα από τέσσερις μήνες, και για πιο σίγουρα σε διάστημα 6 έως 12 μήνες. Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μία σωστή SEO στρατηγική, να έχετε υπολογίσει budget για τουλάχιστον ένα χρόνο, ανεξαρτήτως αν αυτό είναι υψηλό ή χαμηλό.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, το κόστος του SEO είναι ανάλογο με το μέγεθος και τις δραστηριότητες της επιχείρησής μας, αλλά και του ανταγωνισμού μας, και για να καταλάβουμε αν το κόστος είναι μεγάλο ή μικρό, θα πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι τα οφέλη μας από αυτό.

 

Προτεινόμενα

Κοινοποίηση

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο
για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
 
Σχεδιασμος, Κατασκευη & Προωθηση Ιστοσελιδων, SEO βελτιστοποιηση

Digital Marketing

Content & Email marketing
Search Engine Optimization

Επικοινωνία

Send us an email:
nessus@ymail.com