Blog: Ιστοσελίδες / SEO / Νέα και Τάσεις

News: Websites - Applications - S.E.O.

Τάσεις στο Σχεδιασμό Ιστοσελίδων

Το Flat Design εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2010, αλλά απέκτησε μεγάλη δυναμική και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται κατά κόρων στη σχεδίαση ιστοσελίδων από το 2013 και μετά. Και ενώ οι περισσότεροι περίμεναν ότι το Flat Design θα είχε φύγει πλέον από το προσκήνιο, όπως έχει γίνει με αρκετές άλλες σχεδιαστικές τάσεις στο παρελθόν, το Flat Design είναι ακόμα παρόν, εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς, και είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο web design trend.

To Flat Design είναι μία μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση που δίνει έμφαση στη χρηστικότητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν χρησιμοποιεί πολύπλοκα διακοσμητικά στοιχεία στη σχεδίαση ή διάφορα στοιχεία που δεν εξυπηρετούν κανένα απολύτως σκοπό, και αποσπούν άσκοπα την προσοχή του χρήστη. Το Flat Design χαρακτηρίζεται από καθαρότητα στη σχεδίαση, αρκετό κενό χώρο, φωτεινά χρώματα με μεγάλη αντίθεση και καθαρά γραφικά.

Αντοχή στο χρόνο και εξέλιξη

Η αντοχή του στο χρόνο βασίζεται κυρίως στην απλότητα που το χαρακτηρίζει. Στην περίπτωση της flat σχεδίασης, οι web designers δεν δημιουργούν πολύπλοκα γραφικά για να αναδείξουν το ταλέντο τους, δημιουργούν γραφικά για να βελτιώσουν το User Experience. Και στους χρήστες αρέσει πολύ αυτό. Επίσης, το flat design αρέσει και στους developers αφού βοηθά αρκετά στην ανάπτυξη ιστοσελίδων, καθώς είναι «συμβατό» με frameworks και interfaces της εποχής (responsive design). Και ας μην ξεχνάμε ότι υιοθετήθηκε από τους καλύτερους. Όταν η Apple (iOS 7) και η Microsoft (Windows 8) σχεδιάζουν το UI των λειτουργικών τους συστημάτων βασιζόμενοι σε ένα σχεδιαστικό trend, ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί!

Παρόλο που το Flat Design κέρδισε την κοινότητα των σχεδιαστών πάρα πολύ γρήγορα, η εξέλιξη του είναι αργή αλλά σταθερή. Σήμερα, η επίπεδή σχεδίαση έχει εμπλουτιστεί με ελαφρές διακοσμητικές πινελιές. Τα περισσότερα παραδείγματα Flat Design του παρόντος χρησιμοποιούν σκιές και χρώματα που δεν «υπακούουν» στους κανόνες της συγκεκριμένης τάσης και γραμματοσειρές που ξεπερνούν τα όρια της αρχικής επίπεδης σχεδίασης. Και αυτή του η εξέλιξη, είναι και ο βασικός λόγος που έχει υιοθετηθεί τόσο πολύ από πολλούς web designers και εξελίσσεται προς το καλύτερο και σε διαφορετικά πρότυπα σχεδιασμού.

Προτεινόμενα

Κοινοποίηση

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο
για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
 
Σχεδιασμος, Κατασκευη & Προωθηση Ιστοσελιδων, SEO βελτιστοποιηση

Digital Marketing

Content & Email marketing
Search Engine Optimization

Επικοινωνία

Send us an email:
nessus@ymail.com